
Siroksil tırnak cilası, tırnak mantarlarının tedavisinde kullanılır. Tırnak mantarlarına genelde ayak mantarı (tinea pedis) eşlik eder. Siroksil tırnak cilası 80mg/g siklopiroks etken maddesine sahiptir.
Siroksil, haftada bir veya iki kez etkilenen tırnaklara uygulanmalıdır. Tırnak tamamen yenilenene kadar ve etkilenmiş yüzeyler klinik ve mikolojik olarak iyileşme gösterene kadar tedavi kesintisiz olarak sürdürülmelidir.
İçindekiler
Tırnak cilası sert tırnak dokusuna özel üretilir
Bildiğiniz üzere, tırnak son derece serttir ve üzerindeki sıvılar neredeyse hiç emmez. Bu nedenle cilt üzerine uygulanan kremler, merhemler tırnağın sert dokusuna etki etmekte yetersiz kalır. Tırnak kan damarı içermez. Bu nedenle ağızdan alınan haplarla tırnak mantarının tedavisi zordur. Üstelik oldukça uzun süre mantar ilaçları yutmak uzun vadede karaciğeri yorar. Yan etki riski vardır. Bu nedenle tırnak mantarında ideal tedavi tırnak cilasıdır.

Tırnaktaki enfeksiyon ilerlemiş ve tırnakta şekil bozuklukları ve kalınlaşmalar başlamışsa artık bu tırnağın tedavisindeki temel hedef, tırnaktaki hastalıklı kısımlardan, yeni çıkan sağlam tırnak dokusuna mantar enfeksiyonunun bulaşmasını engellemektir.
İlerlemiş enfeksiyonlarda mantar hastalığı, tırnak ucundan tırnak köküne doğru ilerler. Kök kısmından sağlıklı tırnak üretilir ve hastalıklı kısım dışa doğru uzar.
Doğru ve sabırlı Siroksil tırnak cilası kullanımıyla, tırnağın sağlıklı kısmın korunması ve hastalıklı tırnak ucunun düzenli olarak kesilip atılması sonucu tırnak tamamen iyileşebilir. Bu iyileşme tırnağın uzama hızına bağlıdır. El parmağındaki tırnaklar 8-10 ay kadar sürede yenilenirken ayak parmağındaki tırnakların yenilenmesi 18 ayı bulabilir.
Tırnak oldukça serttir ve yüzeysel mantar enfeksiyonları için kullanılan kremler sert tırnak dokusuna invaze olup tırnaktaki hastalığa pek etki edemezler. Cilt üzerine uygulanan mantar ilaçları, tırnak cilası şeklinde uygulandığında tırnağın sert dokusuna etkileri artar.
Tırnak cilası sürüldükten sonra taşıyıcılar buharlaşırlar, tırnak üzerinde ilacın etken maddesi oklüzif bir örtü gibi tırnağı kaplar. Bu durumda ilacın difüzyonunu ve etkinliğini arttırır.
Tedavi süresi genelde el tırnakları için 6 ay ve ayak tırnakları için 9 aydır (tedavi süresi esas olarak enfeksiyonun ciddiyetine, lokalizasyonuna ve tırnağın büyüme hızına bağlıdır.)
Doktorunuz farklı şekilde önermediği müddetçe siroksil tırnak cilası seti şu şekilde kullanılabilir.
A) Tırnak cilası kullanım sıklığı
Başka bir şekilde önerilmedikçe;
1. İlk bir ay
Gün aşırı cilalama ile toplam 15 kez cilalanacak (Tırnak cilası bir gün kullanılıcak ertesi gün kullanılmayacak).
Haftada 1 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek.
Toplamda: 15 kez cilalama ve 4 kez alkollü mendil ile temizleyip, törpüleme yapılacak.
2. İkinci bir ay
Haftada 2 kez cilalama ile toplam 8 kez cilalanacak.
Haftada 1 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek.
Toplamda: 8 kez cilalama 4 kez alkollü mendil ile temizleyip, törpüleme yapılacak.
3. Üçüncü ay ve sonrasında
Haftada 1 kez cilalanacak, toplam 4 kez cilalanacak ve toplam 4 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek. Cilalama işlemleri temizlenip törpülenmeden hemen sonra yapılacak.
Mantar hastalıkları nemli ve havasız ortamlarda daha hızlı çoğalırlar. Mantar hastalığı olan bir tırnağın terli veya nemli olması ya da suda beklemesi mantar enfeksiyonunu şiddetlendirebilir. Tırnağınızın kuru kalması, ayağınızın terlememesi, tırnaklarınızın bol bol hava alması ve tırnak törpüleme ve inceltme işleminizi tırnağınız kuruyken yapmanız tırnak mantarından daha hızlı kurtulmanıza yardımcı olabilir.
B) Tırnak cilası kullanım aşamaları
Adım 1:
Tırnak cilası setini ilk kez sürmeden önce hastalık nedeniyle şekil değişikliği olan tırnak, bir makas veya tırnak pensi ile mümkün olduğu kadar kısa kesilir.
Adım 2:
Tırnak, törpü ile sağlam olan bölgeye kadar törpülenir. Hastalıklı tırnak tabakası incelmiş olur.
Not: Tırnak törpülenirken törpüyü daima el ve ayak tırnaklarının kökünden, tırnak ucuna doğru hareket ettirmek gerekir.
Böylece mantar hastalığı olan tırnak, hacim olarak küçültülmüş, hastalık azaltılmış olur.
Kesilerek kısaltılan ve törpülenerek inceltilen hasta tırnağın yüzeyinin pürüzlü hale geldiğinden emin olun. Sonra alkollü mendil ile bu tırnağı silin. Tırnak yüzeyi pütür pütür olduğunda cila içerisindeki ilacın emilme gücü artar.
Alkollü mendil ile törpüleme sonrası tırnağı silerek sonraki adıma geçebilirsiniz. Alkollü mendil aynı zamanda cilayı çıkartmak için de kullanabilir.
Adım 3:
Tırnak küçültüldü, inceltildi ve hastalıklı alan azaltıldı. Şimdi tırnak cilasınıhastalıklı tırnak üzerin birkaç fırça darbesi ile ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz. Bunun için fırçayı sadece bir kere cila şişesine batırmak ve fırçanın emdiği cilayı tırnak üzerinde olabildiğince geniş alana sürmek yeterlidir.
Not: Hastalıklı her bir tırnak için ayrı ayrı fırçayı cilaya batırmak gerekmez. Mantar hastalığının tedavisi için kalın bir cilalama işlemi yerine düzgün ve tırnağın tüm yüzeyine yayılan cilalama işlemi yeterlidir.
Adım 4:
İlk günaşırı uygulanan cila, haftada bir kez alkollü mendil ile silinir ve tırnak temizlenir. Ayrıca hastalıklı tırnak, ila alkollü mendil ile temizlendikten sonra törpüyle tekrar törpülenmelidir. Ardından tırnağa tekrar cila vurmak gerekecek!
Adım 5:
Tedavi süresince bazı cilalamalardan sonra cila tabakası bozulursa, sadece cilanın açıldığı bölgelere fırça ile tırnak cilası sürmek yeterli olacaktır.
C) Mantar hastalıkları için öneriler
- Mantar hastalıkları bulaşıcıdır. Kişiden kişiye temas ile bulaşabilir. Aynı şekilde vücudun bir yerinden bir başka yerine kaşıma vb şekilde hastalık taşınabilir. Örneğin; ayak mantarı olan hasta, ayağını kaşıdıktan sonra eliyle sakalını okşarsa, hastalığı sakalına bulaştırabilir. Bu sebeple yüzeysel mantar enfeksiyonu olan hastanının vücudunun başka nerelerinde mantar rahatsızlığı olabileceği sorgulanmalıdır.
- Ayakkabılarınızın havalanabildiğinden emin olun. Tırnak mantarı, nemli ortamlarda ve terli ayaklarda hızla şiddetlenir. İyi havalanan ve bol bol oksijen alan ayakkabıları tercih edin. Mümkünse terlik giyin. Terliğinizi başkalarıyla paylaşmayın.
- Ev içerisinde ortak banyo terliği, ev terliği, havlu gibi nesneler yüzeysel mantar enfeksiyonlarının bulaşını arttıracağı için nem oranı yüksek eşyaların ortak kullanılmamasına dikkat etmek önemlidir. Banyo terliğinin kurumasını sağlamak ve havluların sık değişimi bu hastalıktan koruyucudur.
Yüzeyel mantar enfeksiyonları (Dermatofitozlar – Tinea)
Eşdeğerleri:
Opilox tırnak cilası, Siroksil tırnak cilası ve Nibulen tırnak cilası birbirinin eşdeğeri yani muadilidir. Fiyatı uygun olanı ya da daha çok memnun kaldığınızı satın alabilirsiniz.
Merhaba hocam. Dr’um tırnak mantarı için siroksil gün aşırı ve üroderm %40 jel her akşam olarak tavsiye ettiler fakat siroksil üzeri üroderm sürülebilir mi? Maalesef o an sormak aklıma gelmedi. Görüşünüzü rica edebilir miyim?
Üroderm deri üzerine uygulanan bir ilaçtır. Oysa siroksil sadece tırnak üzerine uygulanır. Üroderm jeli tırnağınıza, siroksili ise deri üzerine sürmeyeceğiniz için iki ilacın etkileşime girmesi beklenmez. Yine de birbirlerine karışması gibi bir endişeniz varsa siroksili sabahları, ürodermi ise akşamları uygulayabilirsiniz.
Merhabalar hocam ayakkabı vurması sonucu ayak başparmağında önce morarma daha sonra tırnağın yarısından fazlasında kalkma var. Tırnak cilasını kalkmış tırnağa mı uygulamayalım kalkan tırnağı kesmeliymiyim.
Tırnak ölü dokudur. Yeni tırnak uzaması devam eder. Morarmış, kalkmış, şekli bozulmuş mantarlı tırnağın ayağınızda durması sizce ne kadar gerekli?
Hocam merhaba siroksil kullanımı sonrası duş almak sıkıntı çıkarır mı ?
merhaba alkollü mendil tek seferlik kullanım mı
Mantar hastalıklarının bulaşıcı olduğunu unutmayın. Tırnağınızda veya ayaklarınıza mantar hastalıkları varsa terlik paylaşmamaya gayret edin. Terlik ve ayakkabı paylaşımı mantar hastalığının bir başkasına bulaşmasına neden olabilir. Alkollü mendil de tıpkı terlik gibi bir başkasına veya bir başka uzvunuza mantar bulaştırmanıza neden olabilir.
Alkollü mendil, alkolsüz mendillere nazaran daha az hastalık bulaştırma riski taşır. Yine de mantar hastalığının temas ettiği kıyafet, terlik, ayakkabı, havlu, tıraş bıçağı veya mendilleri bir başkasının kullanmamasına izin vermeyin veya cildinizin bir başka yerine temas ettirmeyin.
Hocam merhaba,
Benim de ayağımda tırnak problemim vardı. Bugün gittiğim Dr bana siroksil tırnak cilası ve stafine adlı bir krem verdi. Cila kullanımı hakkında Dr değil ama eczane nasıl kullanacağım Hk. bilgi verdi. Net te arastirirken kullanım hakkında sizin yazınıza ulaştım çok teşekkür ederim. Bunu anladım ama stafine kremi tam anlayamadım bunu sabah akşam tırnak üzerine mi süreceğiz. Konu Hk. Bilgilendirirseniz sevinirim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Hülya Atik
Stafine bir antibiyotikli kremdir. Genellikle cilt üzerinde doğal olarak bulunan Staphylococcus Aureus adlı bakteriyi hedef alarak reçete edilir. Eğer cilt tahriş olursa cilt üzerinde doğal olarak bulunan Staphylococcus Aureus deri üzerinde iltihaba (dermatit) neden olabilir. Eğer cilt bütünlüğü hasar görmüş, bakteriyel enfeksiyon başlamışsa Stafine krem ile tedavi hedeflenebilir. Stafine krem, standart doz olarak, günde 2–3 kez cilt üzerine uygulanır.
Teşekkürler hocam. Şansız olduğum husus…mantarın el tırnağımda oluşu. Malesefki gün içinde suyla temasım çok fazla. Neyapacağımı bilemedim. Bu tedaviyi galiba başaramıyacağım. Tedavi yollar bana kapalı.
Elinizin suya temas etmesi gerektiği durumlarda eldiven kullanabilirsiniz. Islandıktan sonra elinizi kağıt havlu ile kurutabilirsiniz. Elinizi kuruladığınız bez havluları diğer insanlarla paylaşmamalısınız. Elin suya daha fazla maruz kalma dezavantajı olduğu gibi ayaktaki gibi kapalı ayakkabıya mahkum olmama avantajı vardır.
Siroksil kullandım ve çok güzel sonuç aldım mantar felan kalmadı
Merhabalar ilk kez tırnak mantariyla karşılaştım. 1yıl dır doktorllarin verdiği cila ile tedaviye devam ettim. Gelişme olmadı. Budurumda başka bir doktora gittim. Tırnak cilalarinin belli bir süreden sonra etkisini yitirdiği için tam tedaviye cevap vermiyor dedi. VIKS sürüp arada bir torpuleyIp bu şekilde devam edin dedi. Hocam Buda olmadı. Moralim çokkkk…bozuk bir tırnak mantarı bukadarmi seviyor tırnağı. Hap kullanmak istemiyorum zararları oldukça fazla. Benim mantarım el tirnagimda olduğu için…1- suyla temas oldukça fazla. 2- denizde yüzmek gibi bir durumda hastalık ilerleme ye devam edermi ? Saygı değer doktorum bu durumlarda tavsiyeleriniz ve Hangi sistemle tedaviye devam etmeliyim. Viks tedavisini bıraktım. bugün siroksil cilaya başladım. Önerileriniz doğrultusunda tedavi olacağım. Saygılarımla.
Neşe hanım, 1 yıldan uzun süredir doktora gidip tedavi olamayıp bize danışmanız bizi gururlandırdı. Teşekkür ederiz. Tırnak mantarınız için siz yine de doktorunuzun önerdiği şekilde tedaviye devam edin. Gelelim bilgi edinme kısmına, tırnak mantarı tırnağı tabiki sever. Gerek tırnak mantarı olsun gerekse el, ayak ve kasıklardaki mantarlarda olsun nem ve ıslaklık mantarın üremesini ve hastalığın çoğalmasını kolaylaştırır. Mantar olan cilt bölgesinin kuru kalması ve iyi havalanması önemlidir.
Ben 3 aydır mantar ilacı kullaniorm bunun yani sıra aylık kullanmam gereken oraldan alınan bi ilaç yazmıştı doktor. Yan etkisi olduğu için ben 3 ayda anca bitirebildim . Ayak mantar ilacını 4uncu aydan itibaren nasıl kullanmaliyim onu sorucaktim . Bide tekrar oraldan alınan ilaç yazdırmam gerekir mi. ??
Ayak mantar ilacını 4uncu aydan itibaren nasıl kullanmaliyim?
Tırnak mantarı, 3. ay ve sonrasında; haftada 1 kez cilalanacak, toplam 4 kez cilalanacak ve toplam 4 kez alkollü mendil ile temizlenip törpülenecek. Cilalama işlemleri temizlenip törpülenmeden hemen sonra yapılacak. Oraldan alınan ilaçları için doktorunuza danışın. Sağlık durumunuza göre doktorunuz uygun dozda ilaç reçete edebilir.
Saygıdeğer hocam, açıklayıcı, eğitici. öğretici tavsiyelerinize çok teşekkürler.
Sağolun, varolun.
Çok teşekkür ederim.
Hocam size çok çok çok teşekkür ederim, yazdıklarınız bütün sorularımıza cevap oldu.
olumlu yorumlarınız için teşekkür ederiz.
İyi günler. Annemin yaklaşık bir senedir geçmeyen ayak tırnağında mantar sorunu var. Doktora başvurduğumuzda siroksili verdi. Her ne kadar düzenli kullanmış olsada ayağındaki mantar kendi sağlıklı tırnağını da resmen içine hapsetti. Yani tırnak yok oldu denecek şekilde . Etrafı şişerek iltihap yaptı. Bu iltihap sorunu ve mantarın tamamen geçmesi bu ilacın düzgün kullanılmasıyla geçer mi ? Yoksa cerrahi bir işlem mi gerektirir ?
Sn Beyza, Tırnak mantarındaki tırnağın tedavisi düzenli ilaç kullanımıyla yüksek ihtimalde geçer. Bazen tedaviye çok geç başlanılan mantarlı tırnaklar kurtarılamaz. Bu durumda; tamamen mantar ile hastalanmış şekli son derece bozulmuş sağlıksız tırnak düşer veya cerrahi olarak çıkarılır. Sonrasında ise sağlıklı yeni tırnak gelişimi için koruyucu tedavi kullanılır. Mantara karşı spreyler ve kremler yeni çıkacak tırnağın sağlıklı büyümesi için tercih edilebilir.
Ayrıca; bazen şekli bozulmuş tırnak, parmak cildine zarar verebilir. Zarar gören ciltte enfeksiyon gelişebilir. Staphylococcus aureus veya Staphylococcus epidermidis gibi bazı bakteriler cilt üzerinde doğal olarak bulunur ve cilt tahriş olduğunda yumuşak dokuya ulaşarak enfeksiyon gelişmesine neden olur. Mantarlı tırnak eğer şekil bozukluğu gibi durumlarla cildi tahriş etmişse veya sebebi ne olursa olsun tırnak yakınlarında bakteriyel bir enfeksiyon gelişmişse, bakterileri hedef alan antibiyotikli kremlerin de kullanılması gerekebilir.
Böyle bir durum var ise, doktorunuz, hem mantara karşı hem de bakterilere karşı savaşacak bir reçete düzenleyebilir. Geçmiş olsun.
Merhaba tırnak cilası mı sürdükten kaç dk sonra alkollü mendil ile silmeniz gerekiyor
Yoksa ciladan önce mi mendili kullanmalıyız
Merhaba Sn Fırat, mantar hastalığı olan tırnağınızı kesebildiğiniz kadar keserek kısaltın. Sonra bu tırnağı törpüleyerek inceltin. İncelttiğiniz bu tırnağın yüzeyinin pürüzlü olması önemli. Sonrasında alkollü mendil işe bu pürüzlü tırnak yüzeyini silin. Pürüzlü ve tırnak tozlarından arındırılmış tırnak, cilayı emmeye hazırdır. Şimdi fırçanızı cilaya batırın ve tırnağın tüm yüzeyini nazikçe fırçalayın. geçmiş olsun!
Bçok yardımcı oluyorsunuz teşekkur ederim.Bir yıldır el tiŕnağımda mantar oldu. Doktorun verdiği solisyonları kullandığım halde geçmiyor. En son bu solisyonu kullanacağım. İnşallah iyi gelir. Hocam tırnağı kese bildiğiniz kadar kesin diyorsunuz. Benim tırnağım keserek çok az kaldı törpülemek çok zor oluyor bu gibi durumda ne yapabilirim.
Cildinize zarar vermemeniz önceliklidir. Unutmayın, törpülemenizi istediğimiz tırnak kısmı hasta ve ölü tırnaktır. Hasta ve ölü tırnağınızı uzamış tırnağı keserken korkmadığınız gibi törpüleyebilirsiniz.
Moral veren yorumunuz için biz teşekkür ederiz 🙂
Doktorum bana da bu ilacı verdi fakat uygulama konusunu anlatmamıştı ve uygulamaya başlarken tereddütte kalmıştım o yüzden uygulama konusunda değerli bilgileriniz için çok teşekkürler hocam.
merhaba, siroksil tırnak cilasının önerilen kullanım şekli yukarıda anlatılmıştır.
HOCAM DOKTOR REÇETEDE GÜNLÜK KULLAN YAZMIŞ ECZANEDE AYNI ŞEKİLDE AMA BEN DOKTORUN BİRDAHA YANINA GİTİM AMA DEDİKİ 3 AYLIK YAPICAN AMA SORA BANA VERDİĞİ REÇETE GÜNLÜK YANİ BEN ANLAMDIM VE TIRNAK TÜRPÜSÜ HEM BİTİYOR YARDIM EDİN HOCAM
Merhabalar hocam. Uzun yıllardır her iki ayak baş parmağımda mantar enfeksiyonu var. Geçen ay doktora gittiğimde tırnak losyonu olarak siroksil, hap olarak ise terbisil kullanmamı söyledi. Terbisilden maksimum iki paket yazabildiğini söylemişti, yakın zamanda terbisil biteceği için tekrar reçete etmemin yan etkileri olur mu(26 yaşındayım) yoksa sadece siroksil kullanmaya devam mı etmeliyim? Şimdiden teşekkürler
mantar hastalıkları için kullanılan haplar karaciğere ek yük oluşturur. alkol kullananlarda veya ek karaciğer hastalığı olanlarda mantar hapı önerilmez.
Tırnak cilası, krem ve sprey gibi ilaçlarla rahatsızlığınız iyileşmeye başladıysa, iyileşiyorsa hap yutmamak en güvenlisi olabilir
Merhaba,
1- Oral tedavi mantarları öldüren etkili bir tedavidir.
2- Oral tedavi kullanım süresi uzadıkça yan etki riski artan bir tedavidir.
3- Ciltteki yüzeysel mantar enfeksiyonlarında yan etki riski çok çok daha az olduğu için krem ve merhem gibi mantar ilaçları tercih edilir ve yeteri kadar etkilidir.
4- Tırnak sert bir doku olduğu için krem ve merhem gibi ilaçlara nazaran daha invaziv, dokuya daha iyi giren tırnak cilaları geliştirilmiştir.
Gelelim asıl sorunuza, tırnak törpülendiğinde düşerse ne olacak? Efendim o tırnak zaten ölmüş. Sağlam tırnak düşer mi? Ölenle ölünmez!
Konu boyunca şunu vurgulamaya çalıştık.
İlerlemiş tırnak mantarında tedavinin hedefi sağlıklı ve yeni uzayan tırnağın mantar hastalığından etkilenmemesi ve mantar ile hastalanmış tırnağın tırnak uzadıkça kesilip atılması.
Tırnak saç ve sakal gibidir. Uzar kesersiniz yenisi çıkar. Yeni çıkan tırnağın sağlığını korumak için ilaç kullanın. Ayağınızı nemden uzak tutun. ve diğer tüm önerilerimiz zaten yazı içeriğinde mevcuttur.
Not: tırnak zımparalanacak demiyoruz! tırnağın yüzeyi pütürcüklü olacak ve ilaç kolaylıkla derine inebilecek şekilde törpülenecek diyoruz.
Sağlıcakla..
Merhaba benim her iki ayak bas parmagimda uzun yillardir gecmeyen mantar olusumlari vardi ve doktroumun onerdigi oral yolla alinan haplari yaklasik 6 ay kullandim ve bir ayagimdaki mantar tamamen iyilesti ve saglikli tirnak geldi ama diger tirnaktaki mantar inatci cikti cunku surekli arkadan cikan saglikli tirnaga sicrama yapiyor. Su anda trosyd losyonu sabah aksam suruyorum. Karaciger enzimlerine zarar verdigini bildigim icin hap kullanmayi biraktim. Size sormak istedigim su anda bu ilaci kullanmam trosyd den daha etkili olacak mi. Ayrica tirnagi surekli torpulemek mantarli alanin tamamen yirtilmasina sebep olmayacak mi cunku benim mantarli yuzeyin altinda bosluk var ve etle baglantisi yok zaten. Siz ne orerirsiniz.
Bu urun oje gibi tirnagin ustunde kalirmi abdeste engel olup olamayacagini merak ediyorum da
Bakınız: Gusül veya abdest alırken, yıkanması gereken organların kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması gerekir. Aksi halde gusül veya abdest geçerli olmaz. Dolayısıyla, gusledecek veya abdest alacak kimsenin bedeninde veya abdest organlarında suyun deriye ulaşmasına engel olacak bir madde bulunmamalıdır. Bununla birlikte tırnaklarda bulunan mantar, çatlak ve benzeri rahatsızlıkların giderilmesi için başka bir tedavi yolu bulunamaz ve suyun tırnak dokusuna ulaşmasını engelleyen cila türü ilaçların kullanılması kaçınılmaz hale gelirse doktor tavsiyesine bağlı olarak bunların tedavi amacıyla kullanılmasında bir sakınca yoktur. Bu durumda suyun doku veya deriye ulaşmaması abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Kaynak: kurul .diyanet .gov .tr/Cevap-Ara/38335/tirnak-cilasi?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn2t8ij%2BeDtMkJdRGirgyeb8%3D
Teşekkür ederim aciklama icin
Merhabalar tırnak cilası setini tırnak dışında sol elimin işaret parmağı olan kısımda siğil çıktı uzun zamandır var ona sürsem bir sakıncası var mı?
Tırnak cilası seti, tırnak üzerine uygulanır ve tırnak mantarlarını tedavi eder.
Tırnak cilası setinin siğil tedavisi üzerindeki başarına dair bir bilgim yok. Zaten siğil tedavisi için tırnak cilası deneyerek tıbbi bir çalışma yapacak pek kimse yoktur.
Peki, tırnak cilası siğil üzerine sürüldüğünde kişiye zarar verir mi? Abartılmadığı sürece hayır. Yani sağlıklı deri üzerine değilde siğil kabartısı üzerine sülen şeyler hissedilir bir etki oluşturmaz. Çünkü siğil nedeniyle aşırı çoğalan deri hücresi derinin diğer yüzeyinden kabarıktır ve ağrı hissi taşıyan sinir alıcıları da içermez.
Siğili keserek veya kazıyarak tedavi etmeye çalışan ilkel tedavi yöntemleri de vardır. Ancak siğile neden olan virüs deride yeniden çoğalarak tekrar siğile neden olabilir. Siğil tedavisinde siğil ilaçları kullanılır.
Açıkçası eğer siğil üzerine tırnak cilası sürerseniz lütfen sonucunu bizimle paylaşın. Bunu yapan ilk kişi siz olabilirsiniz.